آنچه در اینجا میخوانید و میبینید، بخش پیشرفته و تکمیلیِ دوره استعداد یابی است.
این دوره ، بسیار مقدماتی است که ما آن را صرفاً به عنوان دروازهای برای ورود به دنیای پرورش استعدادها در نظر گرفتهایم. با این هدف که کمی از فضای سنتی و آموزشهای تجاری و بازاری استعدادیابی و کشف استعدادها فاصله بگیریم و این مسئله را به خوبی درک کنیم که استعدادیابی، اگر چه به انتخاب شغل و انتخاب رشته تحصیلی ربط پیدا میکند، اما موضوعی مستقل است و باید جداگانه مورد توجه قرار گیرد.
در دوره استعدادیابی آتاو ما از میان مدلهای مختلف، به سراغ الگوهای متفاوتی رفتیم.
اکنون در مجموعه دوره های استعدادیابی پیشرفته، با مدلها و نگرشهای دیگری نیز آشنا خواهیم شد و به تدریج یاد میگیریم که خود، مستقل از این ابزارها و مدلها، به اندیشیدن در مورد استعدادها و توانمندیهایمان بپردازیم و در مسیر خودشکوفایی قدم برداریم.
چند توضیح واضح اما مهم در مورد پرورش استعدادها در آتاو
استعدادیابی فرایندی نیست که نقطهی آغاز و پایانی داشته باشد.
اگر چه ما معمولاً استعدادیابی را دغدغهی والدین برای فرزندان میدانیم، اما استعدادیابی باید دغدغهی همه ما در طول زندگی باشد.
همانطور که توانمندیهای فیزیکی ما به مرور زمان و در شرایط مختلف، رشد میکنند، ترکیب میشوند، تضعیف میشوند و از بین میروند، هر یک از ما سبدی از استعدادها داریم که در طول زمان، تغییر میکنند.
شاید قبلاً فرصتی برای بروز آنها نبوده و اخیراً این شرایط ایجاد شده.
شاید قبلاً فکر میکردیم در زمینهای استعداد داریم و اکنون که کار یا فعالیتی جدی در آن حوزه به ما واگذار شده است، در استعداد و توانمندی خود تردید کردهایم.
تغییر شرایط، به وجود آمدن فرصتهای جدید، میوه دادن تلاشهای قدیمی، از دست رفتن فرصتها و موقعیتهای قبلی، همه و همه، ما را به فکر کردن و تحلیل مجدد خویشتن وا میدارند.
ما عمداً درس پرورش استعدادها را به شکلی آرام، تدریجی و بلندمدت در متمم پیش میبریم تا این دغدغه همواره در گوشهای از ذهن دوستان متممی باقی بماند.
علاقه، استعداد و توانمندی، سه مفهوم کاملاً متفاوت هستند
چه بسا ما به حوزهای علاقه داشته باشیم اما در آن زمینه استعداد نداشته باشیم.
چه بسیار استعدادهایی که به علت برنامه ریزی نامناسب یا صرف نکردن زمان و انرژی، به توانمندی تبدیل نشدهاند.
و حتی، چه توانمندیهایی که با ضرب و زور و فشار و تحمیل و تمرین، به دست آوردهایم. اما استعدادمان در آنها چندان زیاد نیست.
ما در آتاو پرورش استعدادها را فرصتی برای اندیشیدن و فکر کردن و اولویتبندی خواستهها و نیازهای دوستان متممی میدانیم.
هیچ یک از درسهای پرورش استعدادها، در یک یا چند بخش، به پایان نمیرسند.
آنها هر کدام، فرصتی ایجاد میکنند تا به یکی از استعدادهای خود فکر کنیم و اگر دیدیم که آن زمینه، مورد علاقهی ما نیز هست، از سایر درسهای متمم برای تبدیل آن استعدادها به توانمندیها بهره بگیریم.
آیا مطالعهی درس پرورش استعدادها پیش نیاز خاصی دارد؟
روش پیشنهادی مرکز مشاوره آتاو برای مطالعهی درس پرورش استعدادها چیست؟